2009. május 10., vasárnap

Burgonyás Fluta

Burgonyás Fluta

Ez egy igazán egyszerű étel és ráadásul nagyon olcsó is.
Mondjuk nem kifejezetten diétás az étel de attól még nem lesz semmi bajunk ha egyszer elkészítjük és elfogyasztjuk. A hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak.
Miért kedvelik a svábok? Talán mert olcsó és gyorsan elkészíthető ezenkívül még finom is . Van aki lekvárral van aki cukorral és akad olyan is aki inkább sózza, mint én is.
Akkor lássuk ezt a sváb receptet.

Hozzávalók:

-0,5 kg. Burgonya
-só
-1 tojás
-15 -20 dkg. Liszt

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk majd egy kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt akkor törjük össze sózzuk meg és keverjük bele a lisztet. Egy finom puha tésztát kell kapnunk, amit fél centi vastagra nyújtsunk ki és vágjuk fel rombusz alakúra . ( Kb. fél tenyérnyi legyen egy darab)
Kevés olajon vagy zsíron süssük pirosra mindkét felét.
És elkészült egy igen ízletes sváb ételünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése