Burgonyás Fluta
Ez egy igazán egyszerű étel és ráadásul nagyon olcsó is.
Mondjuk nem kifejezetten diétás az étel de attól még nem lesz semmi bajunk ha egyszer elkészítjük és elfogyasztjuk. A hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak.
Miért kedvelik a svábok? Talán mert olcsó és gyorsan elkészíthető ezenkívül még finom is . Van aki lekvárral van aki cukorral és akad olyan is aki inkább sózza, mint én is.
Akkor lássuk ezt a sváb receptet.
Hozzávalók:
-0,5 kg. Burgonya
-só
-1 tojás
-15 -20 dkg. Liszt
A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk majd egy kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt akkor törjük össze sózzuk meg és keverjük bele a lisztet. Egy finom puha tésztát kell kapnunk, amit fél centi vastagra nyújtsunk ki és vágjuk fel rombusz alakúra . ( Kb. fél tenyérnyi legyen egy darab)
Kevés olajon vagy zsíron süssük pirosra mindkét felét.
És elkészült egy igen ízletes sváb ételünk.
2009. május 10., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése