2009. április 28., kedd

Sváb lepény

Sváb lepény

-Ez egy könnyen elkészíthető sváb étel egyszerű receptje, nem igényel komolyabb konyhai jártasságot. Szerintem egy jó bableves után kiváló nyomaték.

Nézzük mire lesz szükségünk négy adag elkészítéséhez:
-50 dkg finom liszt
-1 csomag élesztő
-1 dl étolaj
-só ( ízlésünknek megfelelően )
-csipet cukor
-tej
-20-30 dkg füstölt szalonna
-2 dl tejföl
-2 gerezd fokhagyma
-igény szerint zsír

-Ezek után kezdhetjük az étel elkészítését, ahogy a régi svábok is tették. (ha igaz )
Futtassuk meg az élesztőt egy kevés langyos tejben amibe egy pici cukrot is teszünk. Adjuk a liszthez a tojássárgáját, az olajat, sózzuk ízlés szerint, majd mehet bele a felfuttatott élesztő.
Kezdjük el dagasztani és közben öntsünk annyi tejet a masszához amennyit megkíván ahoz, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezek után egy langyos helyen kelesszük, ha megkelt akkor borítsuk egy belisztezett deszkára és nyújtsuk ki.
Tegyük zsírral kikent tepsibe és jó sűrűn tűzdeljük meg a szalonnával, mehet is a forró sütőbe.
Miközben sül, fokhagymás tejföllel kenegessük meg.
És ennyi.
Máris kész a Sváb lepény.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése