2009. április 19., vasárnap

Sváb fokhagymaleves

Sváb fokhagymaleves

Azt , hogy mitől sváb ez a leves azt nem tudom, de nem hangzik rosszul.
Ami kell hozzá négy főre:
Egy nagy fej fokhagyma ( minimum 16 db. Gerezd )
1,5 liter hús vagy zöldségleves leve. ( lehet kocka is, ha csak az van )
1 csokor petrezselyemzöld
20 dkg tejföl
5 dl tej
pici szerecsendió ( csipet )
só, bors
tálaláshoz reszelt trappista és pirított zsemlekockák


Mivel főzés közben eléggé habzik a cucc ezért érdemesebb egy magas falú edényben elkészíteni.
Két kanálnyi olajból és lisztből készítsünk egy világos rántást. Turmixuljuk le a fokhagymát és dobjuk a rántásba, párszor keverjük meg és már mehet is rá az alaplé ( hús vagy zöldség leves ).
Sózzuk , borsozzuk. Ha felforrt mehet bele a tejben elkevert tejföl és az apróra vágott petrezselyemzöld, rottyan egyet és már kész is .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése