2009. április 19., vasárnap

Svábleves

Na nézzük mi kell hozzá.

1 kg csirkeaprólék
3 fej közepes hagyma
olaj, só, pirospaprika
szegfűbors ( sok kell )
3 db tojásliszt
6 dl tejföl


Az olajat felforrósítjuk majd az apróra vágott hagy mát üvegesre pirítjuk,
megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a feldarabolt aprólékot.
Sózzuk borsozzuk , mintha egy pörköltet készítenénk, egy pici vízzel azért fel kell önteni, tekintve , hogy levest akarunk főzni.
A szegfűborsot praktikusan tegyük egy teatojásba , így esztétikusabb lesz a levesünk.
Ha a hús már puha akkor a 3 tojásból és a lisztből galuskát készítünk és egy kiskanál segítségével a levesbe szaggatjuk.
Amint a galuska is megfőtt tejföllel és kevés lisztel behabarjuk a levest.
És kész, lehet fogyasztani!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése